Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü küresel bakış açısına sahip, disiplinler arası ve analitik düşünebilen, kaliteli farklılıkta mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölümümüz öğrencilerine yönelik, ekonomi, siyaset, uluslararası ilişkiler, hukuk, evrensel kültür ve yabancı dil bilgisiyle donatılmış bir eğitim gerçekleştirilmektedir.

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİÖSYM İndirim OranlarıPuan Türü2022 Kont.Tavan SıralamaTaban Sıralama
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)%50 İndirimliEA21EĞİTİM DİLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIREĞİTİM DİLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)BursluEA9EĞİTİM DİLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIREĞİTİM DİLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR

6698 Sayılı KVKK kapsamında yukarıda verdiğim bilgilerimi tarafıma bilgi verilmesi amacıyla üniversite tarafından işlenmesine rızam vardır.

Fiyatlar
    Burslar ve İndirimler
    Ders Programı
    ÇAP-YANDAL
    • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü bünyesinde yürütülen dersler İngilizce olarak gerçekleştirilmektedir.
    • Öğrencilerimiz, ilk iki yıl ağırlıklı olarak siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, bilim felsefesi ve ekonominin temel olgu ve kavramlarını, İngilizce derslerle içselleştirmekte, üçüncü yıldan itibaren uzmanlaşmak istedikleri alt disiplinlere yönelik oldukça geniş bir seçmeli ders havuzundan faydalanabilmektedir.
    • Söz konusu seçmeli derslere ek olarak öğrencilerimiz, dördüncü yıl gerçekleşen mesleki seminer ve bitirme projesi çalışmaları ile mezuniyet öncesi uygulamaya yönelik tecrübe edinmektedirler.
    • Öğrencilerimizin sosyal ve entelektüel gelişimine yönelik bölüm seminerleri, çalışma toplantıları ve öğrenci topluluğu faaliyetleri akademik yıl içerisinde yoğun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
    Bölüm Başkanı
    Öğretim Görevlisi
    Araştırma Görevlisi
    Araştırma Görevlisi

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler disiplinler arası bir perspektifle aldıkları pek çok farklı dersin sağladığı zengin altyapıyla çok çeşitli alanlarda çalışabilme imkânına sahiptirler.

• Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere çeşitli Bakanlıklarda,
    • Kamu ve Özel sektör kuruluşlarında,
    • Medya kuruluşlarında,
    • Sivil toplum kuruluşlarında,
    • Bankacılık ve Uluslararası Finans sektöründe,
    • Birleşmiş Milletler başta olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluşlarda Türkiye’yi temsilen görev alabilirler,
    • Akademik kariyerine devam etmek isteyen öğrencilerimiz gerek üniversitemizde ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde gerekse yurtdışındaki üniversitelerde mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek akademisyen olabilirler.

Bölümümüzde kısmi/yarı zamanlı ücretli öğrenci asistanlığı imkânı mevcuttur.

İNSAN ve TOPLUM BİLİMLERİ
    FAKÜLTESİ
    ZORUNLU STAJ
    SÜRELERİ
    ŞEHİRDIŞI STAJ YAPMA
    DURUMU
    Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)SEÇMELİ STAJ DERSİ(20 İŞ GÜNÜ)*Staj Danışmanının onayıyla yapabilir

Hazırlık sınıfı ve yabancı dil eğitimi mevcuttur.

İngilizce bir program olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’de öğrencilerimiz ilk iki yıl boyunca Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İktisat ve Felsefe alanlarında temel eğitim almaktadır. Son iki yılda ise eğilimlerine göre aldıkları seçmeli derslerle uzmanlaşmaya yönelmektedir. Hazırlık sınıfı hariç, tüm bölüm derslerimiz Sütlüce kampüsümüzde gerçekleşmektedir.

ETKİNLİKLERİMİZ

Sevgili Aday Öğrencilerimiz,

Uzun bir sınav maratonunu tamamlayarak hayatınızın en önemli tercihlerinden birini yapmak üzeresiniz. Üniversite ve Bölüm tercihi; size yaşam boyu ileriye taşıyacak, ülkenize, ailenize ve kendinize katma değer üretecek üretim zincirinin en önemli halkasıdır. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümümüz (İngilizce) size bunları katacak bilgi birikimi ve tecrübeyi, evrensel vizyonu ve yaşam boyu kaliteli farklılık parolasını kazandıracaktır. Bizlerin bir parçası olduğunuz andan itibaren ekonomi, siyaset, uluslararası ilişkiler, hukuk, evrensel kültür ve yabancı dil bilgisiyle donatılmış bir eğitim alacaksınız. Bölümümüz bünyesinde yer alan öğretim üyelerimizin disiplinler arası çalışmalara hâkim, güncel ekonomik ve siyasal gelişmeleri yakından takip eden, alanlarında önemli akademik tecrübe ve yetkinliğe sahip isimlerden oluşmasıyla, sürekli güncel kalacak ve yaşamda öne geçeceksiniz. Akademik yıl boyunca sosyal ve entelektüel gelişiminize yönelik bölüm seminerleri, çalışma toplantıları ve öğrenci topluluğu faaliyetleri ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü tüm yönleriyle yaşayacaksınız.

Sizi de bu dinamik yaşamın bir parçası olmaya davet ediyoruz!

Doç. Dr. Uğur Yasin ASAL
    Bölüm Başkanı