Çağdaş bilim, teknoloji ve iletişim konularındaki değişim ve düzeylerindeki yükselme fiziksel ve sosyo-kültürel sınırlarımızı değiştirmektedir. Günümüzde, insan yaşamı, yeni işlevler ve yeni gereksinmeler, yeni malzemeler ve teknolojik sistemlerle çeşitlenmekte, insanın kaliteli mekân ve çevrelerde yaşama isteği, büyük, karmaşık, özellikli ve akıllı mekânların ve yapıların tasarımını ön plana çıkarmaktadır.

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİÖSYM İndirim OranlarıPuan
Türü
2022 Kont.Tavan SıralamaTaban Sıralama
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe)%50 İndirimliEA34210.755586.046
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe)BursluEA885.178124.903
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe)ÜcretliEA8------

6698 Sayılı KVKK kapsamında yukarıda verdiğim bilgilerimi tarafıma bilgi verilmesi amacıyla üniversite tarafından işlenmesine rızam vardır.

Fiyatlar
    Burslar ve İndirimler
    Ders Programı
    ÇAP-YANDAL
    Bölüm Başkanı
    Araştırma Görevlisi
    Araştırma Görevlisi
    “*” 2547 sayılı kanunun 40-A ve 40-B maddesi uyarınca görevlendirilmiştir.
    “**” 2547 sayılı kanunun 31. maddesi uyarınca görevlendirilmiştir.
    Her çeşit binanın; istek ve olanaklara göre, plan ve projelerinin hazırlanması, eldeki malzemelere uygun olarak iç mekânın düzenlenmesi, mekâna özgü mobilyaların özgün biçimlerinin tasarımı ve binanın iç dizaynının yapımının denetlenmesi konularında eğitim ve araştırma yapılan bir programdır. Bu programdan mezun olanlar; tasarım aşamasında büro; uygulama ve denetim aşamasında yapılar; malzemelerin yapım aşamasında atölyeler ve fabrikalardır. İç mimarlar, yürürlükteki kanun ve sözleşmelere göre kamu kesiminde ve belediyelerde çalışabildikleri gibi, özel sektör kuruluşlarında ya da serbest olarak kendi bürolarında çalışmalarını sürdürebilirler. Ülkemizde yetenekli iç mimarlara fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü eğitim sistemi yılda iki dönem (bahar ve güz dönemleri) olarak uygulanmaktadır. Ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden oluşan müfredat atölye ortamında hocalarla birebir görüşmeler doğrultusunda haftalık kritiklerle ilerlemektedir. Öğrenciler, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde ofis ve şantiye olmak üzere iki ayrı staj yapmakla yükümlüdür. Stajlar öğrenci isteğine bağlı olarak il dışında da yapılabilmektedir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur. Ayrıca Erasmus kapsamında yurtdışında staj olanağı bulunmaktadır.

MİMARLIK VE TASARIM
    FAKÜLTESİ
    ZORUNLU STAJ
    SÜRELERİ
    ŞEHİRDIŞI STAJ YAPMA
    DURUMU
    İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı40 İŞ GÜNÜStaj Danışmanının onayıyla yapabilir

Rektörlük tarafından belirlenen tarihlerde, gerekli koşulları sağlayan ve başvuruda bulunan öğrenciler için açılan kontenjan dahilinde olan öğrencilere kısmi zamanlı çalışabilme imkanı sağlanmaktadır. Eğitim süresince yapılacak olan stajlarda ücret ödemesi işverene bağlı olarak değişmektedir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün eğitim dili Türkçedir. Bölüm öğrencileri isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık sınıfında eğitim görebilirler. İsteğe bağlı hazırlık okumaları halinde fakülte ücreti üzerinden %50 indirim uygulanır. Diğer indirimler uygulanmaz.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü lisans eğitimi; temel teorik dersler, teorik destekleyecek güncel seçmeli dersler ve iç mimarlık eğitiminin temelini oluşturan stüdyo derslerinden oluşan uygulamalı derslerle dört yıllık lisans programı olarak verilmektedir. Öğrencilerimizin teorik derslerde edindiği bilgileri estetik ile birleştirerek uygulama fırsatı buldukları stüdyo dersleri alanlarında uzman, deneyimli öğretim elemanları ile sürdürülmektedir. Dersler, eğitim öğretim yılı boyunca konusunda uzman konukların davet edildiği seminerler, çalıştaylar ve teknik gezilerle desteklenmektedir.

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü üniversitemizin Küçükyalı yerleşkesinde bulunmaktadır.

İç mimarlık ve çevre tasarımı eğitimi sırasında gerekli olan malzeme, araç ve gereç listesi:

• 70-80 cm T cetveli
    • 45×45 ve 30x60x90 gönyeler, farklı ölçülerde cetveller, daire şablonu
    • A1, A2, A3 ve A4 boyutlarında farklı gramajlarda çizim kâğıtları
    • Eskiz defteri (A4 ve A5 boyutlarda, ciltli, çizgisiz vb.) rulo ya da 70/100 cm. tabaka eskiz kağıtları
    • A2 boyutunda çizim çantası
    • 3 mm ve 0.5 mm uçlu kalemler, 7H-6B arası dereceli kalemler
    • Kalem silgi, hamur silgi
    • Sıvı yapıştırıcı, sprey yapıştırıcı
    • Bant (aydınger bantı)
    • Makas, maket bıçağı ve yedek uçlar
    • Pergel
    • Boya kalemleri
    • Çeşitli maket malzemeleri
    • Çizim yapılacak donanımda kişisel bilgisayar şeklinde sıralanmaktadır. Malzeme listesinde yer alan araç ve gereçlerin fiyatları döviz endekslidir. Ayrıca fiyatlar satıcılar bazında da değiştiği için net bir gider hesabı belirtmek güçtür.

ETKİNLİKLERİMİZ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Neden Tercih Edilmeli?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, dört yıllık programı ile bu gereksinimlere yanıt vermek üzere eğitilmiş yeni profesyonelleri, tasarım dünyasına kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla; estetik ve bilgiyi bütünleştiren, ekonomik çözümler üretebilen, seçkin, profesyonel, kendi konusunda uzman, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin iç mimarlar yetiştirilmesi bölümümüzün başlıca önceliğidir.

Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel
    Bölüm Başkan