• Ahsen Demirel
    Sosyoloji Lisans Programı (2021), Yalova Belediyesi - Sosyal Hizmetler
    İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih ederken bölümün akademik kadrosu, ders içerikleri, staj, burs ve yüksek lisans imkanları benim için önemli ölçütler arasındaydı. Bu ölçütlerin birçoğunun Üniversitem ve hocalarım tarafından karşılandığını düşünüyorum. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrenciler arasında kurulan iletişimin oldukça hızlı, ulaşılabilir, destekleyici, yol gösterici ve çözüm odaklı olduğunu söyleyebilirim. Başka bir bölümün öğrencisi olsanız dahi üniversitedeki kadro sizlere birçok konuda destek ve bilgi sağlamaktadır. Lisans eğitimimin ilk yıllarından itibaren öğrenci kulüplerinde aktif görev aldım. Kulüpler sayesinde birçok öğrenci, akademisyen ve farklı çevrelerdeki insanlar ile tanışma imkanı buldum. Üniversitemize yeni kayıt olacak öğrencilere önerim; kendilerini yakın hissettikleri, ilgi duydukları topluluğa üye olmaları ve üye oldukları topluluklarda aktif görev alıp, proje üretmeleridir. Üniversitemizin imkanlar çerçevesinde öğrencilere bu konularda destek sağlayacağına inanıyorum. Lisans hayatımda üniversitemizin ve kulüplerin düzenlemiş olduğu eğitimler, etkinlikler ve sempozyumlardan aldığım bilgilerin kişisel gelişimime ve eğitim hayatıma çok şey kattığını düşünüyorum. Okuduğunuz bölümün yanında üniversitede düzenlenen eğitimlere katılmanın akademik ve kişisel hayatınıza katkı sağlayacağına ve heybenizin dolu bir şekilde üniversiteden mezun olacağınıza inanıyorum.


  • İpek Zeybel
    Hukuk Fakültesi (2021), Bursa Barosu Stajyer Avukat
    İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi tam olarak biz mezun öğrencilerini eğitim hayatımız boyunca teorik ve uygulamalı olarak avukatlığa sağlam zeminlerle hazırlamış, gerek çok değerli akademik kadrosuyla gerek samimi ve içten idari personelleriyle gerekse öğrenci kalitesiyle üniversite hayatının en iyi ve en aktif şekilde geçmesine kolaylık sağladı. Üniversite hayatım boyunca hem üniversite idari kadrosunda asistan öğrencilik yaparak hem de birçok öğrenci kulüplerinde aktif olarak yer alarak mesleğime hazırlanmamda büyük adımlar attırdı. Hukuk Fakültesini bitirdiğim an sadece hukuk alanında değil birçok alanda kendimi geliştirdiğimi fark ettim. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunuz zaman yalnızca bir hukukçu olarak mezun olmuyor aynı zamanda iş dünyasında avukatlık düşünenler için iş dünyasındaki hukuk işleyişine de hazırlanmış oluyorsunuz. Hukuk Fakültesi azminiz ve düzenli çalışmayla bitiyor ama önemli olan size üniversitenizin ne sağladığı. Ben üniversitem sayesinde sadece kendim çalışarak değil yol gösterenler sayende en iyi şekilde bitirdiğimi düşünüyorum. İstanbul Ticaret Üniversite’si çalışanlarına, değerli hocalarıma ve kazandırdığı tüm güzel dostluklara teşekkür ediyorum.


  • Taha Enes Cinli
    Mimarlık Lisans Programı (2020), Hocaoğlu Mühendislik ve Mimarlık- Mimar
    İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık mezunuyum. Küçükyalı kampüsü konumu itibariyle benim için ideal bir yerdi. Metro ulaşımı, E-5’e yakınlığı ve (mimarlık öğrenimi için) ozalit merkezlerine yakınlığıyla bilinen bir üniversitedir. Gebze Teknik Üniversitesinde yüksek lisans öğrenimi görüyorum. Bu süreçte İstanbul Ticaret Üniversitesinde öğrenim görürken ders aldığım öğretmenlerimin devlet ve özel sektör iş deneyimleri sayesinde tanınır olduğunu, öğretmenlerimizden aldığım dersler sayesinde kaliteli bir öğrenim gördüğümü anladım. Örneğin Coğrafi Bilgi Sistemleri dersinde gördüğümüz ARCGİS programı bizlere kentsel tasarım projesinde Gökçer Hocamız tarafından öğretilmişti. Kendi danışmanlarımıza Gökçer hocamızın öğrettiklerini söylemem üzerine danışman hocamızın ‘İTÜ’de programlarımızı Gökçer Hocamızdan öğrenirdik.’ demesi beni bir nebze olsun aldığım eğitimden dolayı mutlu etti. Şehircilik dersleri alanında uzman olan Özdemir Sönmez Hocamızın devlet ve özel sektör alanlarında olan deneyimi sayesinde iş hayatında imar, emsal vb. problemlerin sahaya yönelik araştırma ve incelemelerini bize sunardı. Ali Işık Aydemir hocamız Sedat Hakkı Eldem Hocamızın öğrencisi olması ve mimarlık sektöründeki üstün deneyiminden dolayı, hocamızın geçmişten gelen birçok bilgiyi bizlere aktarması ve mimarlık sektörünün yapıtaşlarını anlatması geçmişle bugün arasında bağlantı kurmamızı sağladı. Mimarlık öğrenimi görenlerin Tasarım kulübüne üye olmasını öneririm. Bu kulüp sayesinde tatil zamanlarımda İstanbul’u gezmek için fırsat buluyordum. Bu sayede boş zamanlarımı İstanbul’un mimari yapısını inceleyerek değerlendiriyordum. İstanbul Ticaret Üniversitesini tercih etmek isteyen öğrencilerimiz, öğretim üyesi kadrolarına bakıp yaptıkları araştırmaları gözden geçirdiği takdirde bilgi sahibi olabilir.


  • Ayşenur Özkan
    Fiera Hukuk ve Danışmanlık - Kurucu Avukat
    İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, öğrencilerine lisans eğitiminden çok daha fazlasını katmıştır. Hukuk Fakültelerinde yer alan müfredat derslerinin yanı sıra uzmanlaşmaya katkı sağlayacak birçok seçmeli dersi de bizlere sunmuştur. Akademik kadronun Türkiye’de önde gelen profesörlerden oluşması, teorik bilgilerin yanında farklı bakış açıları kazanmamı da sağlamıştır. Kendilerine her zaman danışılabilir akademik kadronun varlığı sayesinde gerçekleştirdiğimiz hukuki müzakereler, özgüvene ve hukuk nosyonuna sahip olmamızı sağlamıştır. Tüm bunları, iş hayatına başladığımda hissettiğim özgüvenle anladım. Hukuk Fakültesi sadece eğitimi ile değil öğrenci kulüpleri ile de öğrencilerine katkı sağlamıştır. Bir dönem yönetim kurulunda faaliyet gösterdiğim Hukuk Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde hukuki gelişmeleri farklı bakış açılarıyla inceleme, alanında uzman kişilerle tanışma ve başarılı hukuk büroları ile buluşma imkanına sahip oldum. İstanbul’un önemli hukuk bürolarından birinde staj ve avukatlık yaptıktan sonra kendi hukuk büromu kurdum. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, güçlü akademik kadrosu ve teorik bilgilerin pratik olarak pekiştirilmesini sağlayan etkinlikleri sayesinde öğrencilerine başarılı bir kariyerin önünü açıyor.


  • Ceren Yavuzaslan
    Hukuk Fakültesi (2009), Mapfre Sigorta - Medeni Hukuk Avukatı
    2005-2009 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde lisans eğitimimi tamamladım. Üniversite eğitimim boyunca bizlere ders veren donanımlı hocalar, okulumuzda sağlanan konforlu çalışma ortamı ve diğer olanaklar sayesinde gayet iyi bir hukuk eğitimi aldım. Okulum, kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı ve öğrencilerine sağladığı birçok imkanla üniversite hayatımı oldukça kolaylaştırdı. Gerek iş hayatım gerekse de tamamlamış olduğum yüksek lisans eğitimim ile bu eğitim sonrasında yayınlamış olduğum (ikinci baskısı da yapılan) Ecrimisil isimli kitabımı hazırlamam noktasında, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde aldığım lisans eğitimi, temel deneyim ve bilgi dağarcığımı oluşturmuştur. Üniversiteden mezun olduktan sonra sigorta hukuku alanında uzmanlaşarak bu alanda çalışmaya başladım. Şu anda halen Mapfre Sigorta A.Ş. bünyesinde avukat olarak çalışmaya devam etmekteyim. Hukuk fakültesi eğitiminde verebileceğim tavsiyelerin ilki, derslere devam ve katılım sağlanması, ders kitapları ve destekleyici yayınlarla geniş bir hukuk nosyonu kazanılması olacaktır. Diğer tavsiyem ise hukuk eğitiminin kişiye birey olarak da sağladığı adaletli, vicdanlı, hakkaniyetli davranma gibi kazanılan güzel niteliklerin hayat boyu yol gösterici olmasına önem ve özen gösterilmesi gerekliliğidir. Üniversite eğitiminiz ve iyi birer hukukçu olarak devam edeceğiniz kariyer hayatınızda başarılar diliyorum. Av. Ceren Yavuzaslan  


  • Ezgi Çifçi
    Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı (2017), Madame Coco - İş Analisti
    2013-2017 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans eğitimimi aldım. Yine 2017- 2021 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisansımı Tezli olarak bitirdim. İkiside beni hayata hazırlayan, ileride ne yapacağıma karar vermemde önemli yeri olan iki güzel bölüm oldu. Bilgisayar mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi iken şu an yapmakta olduğum iş analisti görevine karar vermiştim. Aldığımız eğitim ile mesleğin içinden gelen donanımlı hocalarımız ile karar vermem çok da zor olmadı. Aldığım kariyer planı kararımdan sonra hocalarım Bilgisayar Mühendisliği eğitimim üzerine Endüstri Mühendisliği Yüksek lisansı yapmamı tavsiye ettiler. Şu anda hala bu tavsiyenin ve doğru yönlendirmelerin ekmeğini yemekteyim. Mezuniyet törenim daha gerçekleşmeden iş hayatına girmiş bulunmaktaydım. Bizleri öğrenciyken staj yapmaya yönlendiren okulumuzun faydasını görmüş oldum. Acıbadem Sağlık Grubunda İş analisti olarak kariyer hayatıma başladım. Nuevo Yazılım Çözümlerinde Proje ekibinde Proje Yöneticisi olarak çalıştım. Şu an da Madame Coco firmasında İş analisti olarak kariyerime devam etmekteyim. İstanbul Ticaret Üniversitesinde okurken hayatta ne yapmanız gerektiğini çok net görüp buna yönelme şansınız oluyor. Mesleğin içindeki akademisyen kadrosu da birçok yerde bulamayacağınız kadar değerli eğitimciler oluyor. Bölüm seçimi kişiliğinizi tanımanız ve ben ne yapmak istiyorumu bulmanız adına çok önemli. Sevdiğiniz işiniz doğru bölüm seçiminden geçmektedir. Doğru kariyer planlaması ise hayatta ne kadar mutlu olacağınızla direk paralel ilerleyen bir süreçtir. Sevdiğiniz bölümü seçip doğru adımlarla hayatınızı planlayın. İnsanlara imrenen değil çevresine bakamayacak kadar yoğun ama kendi içinde inanılmaz mutlu bir insan olarak hayatınıza devam edin.


  • Selin Altuncu
    Endüstri Mühendisliği Lisans Programı (2021), Sultanbeyli Belediyesi - Endüstri Mühendisi
    Endüstri Mühendisliği 2021 yılı mezunuyum. Üniversite tercih zamanımda kapsamlı bir araştırma sonucunda seçimimi yaptım ve sonra hep iyi ki dedim. Üniversitem, çok kıymetli akademik kadrosu, eğitim kalitesi, değerli kuruluşlarla yaptığı iş birlikleri ve insanların gözündeki itibarı ile gönlümde önemli bir yere sahip. Endüstri Mühendisliği bölümü zaten önü açık, herkesin gözünde çok saygın bir konumda olan kıymetli bir bölüm. Eğitim hayatım boyunca her biri alanında çok başarılı, bizleri gelecekteki meslektaşları olarak gören saygıdeğer hocalarım sayesinde mesleğime, iş hayatına dair çok değerli bilgiler edindim. Okulumuz kulüplerinden Genç Gönüllüler Topluluğu'nun yönetim kadrosunda yer alma imkanım oldu ve ekip arkadaşlarımla birlikte düzenlediğimiz etkinliklerle insanların hayatlarına dokunup manevi tatmini yaşadık. Üniversite hayatım boyunca birçok güzel anı biriktirdim. İşini özveriyle yapan değerli Kariyer Merkezi ekibi sayesinde mezuniyetimden üç ay kadar sonra bir kamu kurumunun Strateji Geliştirme Departmanı'nda işe başladım. Sevgili öğrenciler, sizlere; dersler haricinde de hocalarımızın yanına giderek onların her türlü bilgi ve tecrübelerinden faydalanmanızı; kulüp, seminer, eğitim vb. gibi etkinliklere katılıp sosyal ve mesleki yönde becerilerinizi geliştirmeyi, stajlarınıza gereken özeni gösterip mümkün olduğunca birçok alanı deneyimlemenizi ve eğer imkanınız varsa erasmus programlarına katılmanızı tavsiye ediyorum. Hepinize başarılı bir üniversite hayatı ve akabinde iş hayatı dilerim.


  • Hilal Karaca
    İlke Hukuk Bürosu - Avukat
    İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesinden onur belgesi ve derece ile mezun olup, yüksek lisansımı da yine Üniversitemizin özel hukuk tezli bölümünden birincilik ile tamamlamış bulunmaktayım. Yüksek lisans tezimi kitap haline getirip yayınlamakla birlikte, ara ara çeşitli hukuk dergilerinde yayımlanan bilimsel makalelerimle akademik çalışmalarıma devam ediyorum. Bir yandan da, hali hazırda da ortağı olduğum hukuk bürosunda avukatlık yapıyorum. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni seçmemde dünyanın önde gelen odalarından olan İTO tarafından kurulmuş olması ve İTO’nun desteği arkasında olan bir üniversiteden mezun olmak etkin rol oynamıştı. Aynı şekilde üniversitenin çok sayıda sempozyum ve panele ev sahipliği yapması, hukuk vizyonunun edinilmesine katkı sağlayacak ve ihtisaslaşmada yardımcı olacak içerikte sunulan seçmeli dersler de muhakeme ve analitik düşünme yeteneği ile network ağının gelişmesine vesile olarak bu seçimin haklılığına delalet etmiştir. Gerek lisans gerekse yüksek lisans eğitimim sırasında akademik bilgi birikimi yüksek hocaların mesleki faaliyetin ifası noktasında ihtiyaç duyulan gerekli bilgiye nasıl ulaşılacağı ile ilgili katkıları da yadsınamaz. Şahsım adına mezuniyet sonrasında özellikle bazı hocalar ile iletişimim devam ederek tecrübe ve bilgilerinden yararlanma olanağı buldum. Bu anlamda aynı şekilde idealleri olan hukukçuları da desteklemeye devam edeceklerine inanıyorum. Binnetice hukukun üstünlüğü ile insan haklarına saygıyı şiar edinen hukukçuların üniversitemizden yetişmesini ümit ediyorum.  


  • Ayşenur Kavasçinay
    Ayşenur Kavasçinay (2019), Neva Sigorta - Yönetici
    2015 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim bölümünü stüdyosunu gördükten sonra tercih ettim. Bir televizyon stüdyosundan farkı olmayan stüdyosu lisans süresince en çok vakit geçirdiğimiz, kendimizi geliştirme imkanını pratik yaparak kazanmamızı sağlayan yer oldu. Bu süreçte bizi içerikler üretmemiz için teşvik eden Nurullah hocamız ve Kadir hocamızın üzerimizde emeği çoktur. Daha çok teorik eğitimlerimizi aldığımız hocalarımız Zeliha hoca ve Oya hoca da alanlarında çok başarılı ve öğrencilerini destekleyen akademisyenlerdir. Danışman hocalar öğrencileri ile yakından ilgileniyor, danışman hocam Berk hoca ve tez danışmanım Ayşegül hoca da daima teşvik edici ve yol gösterici olmuşlardır. Tüm bunların yanı sıra MAC atölyeleri, fotoğraf stüdyoları ve medya atölyesi de pratik eğitimimiz gelişmesindeki önemli etkenlerdendir. Mezun olduktan sonra birçok iş deneyim istiyor ve okulda ürettiğimiz içerikler ise portfolyomuza ekleyebileceğimiz çok değerli işler haline geliyor. Öte yandan öğrenci toplulukları birçok alanda eğitimleri okulumuza getirerek eğitim/katılım sertifikaları almamızı sağlayarak gelişimimize katkıda bulunmuştur. Bugün ise okulumdan ve hocalarımdan kopamadığım içim yüksek lisansıma da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde devam etmekteyim.


  • Dila Akdağ
    Mimarlık Lisans Programı (2017), Volens Tasarım İç Mimarlık - Firma Sahibi
    Profesyonel hayata adım atmadan önceki son basamak olan üniversite hayatı sizi yeni hayatınızda başarıya ulaştıracak önemli bir adımdır. Tercih ettiğiniz üniversite bir ömür size kapılar açmaya devam edip, destekliyorsa siz de doğru seçim yapmış kişilerdensiniz. Kendim için özellikle, eğitim aldığımız sırada sunduğu staj imkanları ve tanımamıza vesile olduğu büyük firmalar sayesinde profesyonel hayata bir çok kişiden önde başlayabildim. Okulda düzenlenen büyük etkinlikler ve eğitimler de bu durumu destekleyen günlerdi. Henüz mezun olmamış ve okulumuzda eğitim almaya devam ediyor olsaydım çok kıymetli hocalarımızla iletişimimi iyi derecede koruyup, okulumuzun sunduğu her etkinliği kaçırmadan takip ediyor olurdum, bütün öğrenci arkadaşlarımıza da bunu öneriyorum. Okulda olduğumuz her gün çok kıymetli, her dersi, her eğitimi, her etkinliği dikkate alıp kendinize 4 yılın sonunda büyük bir miras yaratmış olacaksınız, bu fırsatları mutlaka değerlendirmelisiniz. Bugün bulunduğum konuma gelmemi sağlayan çok kıymetli hocalarımıza ve bize çeşitli fırsatlar sunan İstanbul Ticaret Üniversitesi ailesine teşekkürlerimi sunarım.


  • Billur Gürses
    Sosyoloji Lisans Programı (2020), Zenn Medya Group - Müşteri Temsilcisi
    İstanbul Ticaret Üniversitesi eğitim öğretim hayatıma tahmin ettiğimden fazla olumlu etki yarattı. İlk başlarda başka bölüm istememden dolayı derslere ve okula ön yargıyla yaklaşıp, okulu bırakıp tekrardan hazırlanmak istemiştim. Ancak ilerleyen yıllarda Sosyoloji Topluluğu’nun faaliyetlerine katılarak ve hocalarımın da ilgi ve alakasıyla birlikte bölümümü çok sevmeye başladım. Hocalarımın samimiyetinin ve Sosyoloji Topluluğu’nun etkisiyle birlikte özgeçmişime çok fazla etkinlik, konferans ve konuşmaları ekledim. Mezuniyetime kadar olan süreçte öğrendiklerim yalnızca iş hayatımda değil, aynı zamanda kişisel gelişimim ve görüşüm için de önemli bir yere sahip oldu. Sosyoloji yalnızca toplumu analiz etmek, birtakım sorunları ortaya çıkarmak ve onlara çözüm bulmak, toplumsal anlamda analitik düşünmek değildir. Benim için sosyoloji bunlarla birlikte dünya görüşü ve kişinin kendisine karşı da analitik ve kapsamlı düşünmesidir. İş hayatımda ise fark edilemeyen veya ilk başta görünmeyen şeyleri görmemi sağladı. Bölümümden dolayı çok fazla kitap okumak cümlelerimin daha yerli yerinde olmasını sağladı. Öğrenim hayatım boyunca yaptığım sunumlar ve katıldığım konferanslar sunum stresimi azaltmama yardımcı oldu. Yalnızca bizim bölümümüzde değil, Üniversitemizin bütün bölümlerinde topluluk dışında da hocaların da etkinlik yapmaları önemli bir yere sahip. Bu sayede sosyalleşmiş oluyoruz. Birçok eğitim, birçok etkinlik mevcut. Aynı zamanda staj yapabilmemiz veya iş bulabilmemiz için Kariyer Merkezi düzenli olarak etkinlik yapmakta ve iş duyurularını sitede paylaşmaktadır. Bazı spesifik alanda eğitimler, Microsoft eğitimleri, sertifikalı etkinlikler, Girişimcilik etkinlikleri, konserler, eğlenceli birtakım etkinlikler de yapılmaktadır. Topluluklar bazında geziler düzenlenmekte, hocalarla daha fazla etkileşimde bulunma gibi faaliyetler düzenlenmektedir. 2 dönem başkan yardımcılığı 2 dönem de başkanlık yaptığım Sosyoloji Topluluğu sosyalleşmem ve kendimi geliştirmem açısından çok önemli bir yere sahip. Topluluklar ve etkinlikler çok fazla oluyor, bunlar da geniş bir arkadaş çevresi ve sosyalleşme imkanı sunuyor. Öğrencilere yönelik tavsiyem hocalarıyla kitap alışverişinde bulunmaları, hocalarına akıllarına takılan her şeyi sormaları olacaktır. Hocalar bu anlamda çok öğretici ve samimi yaklaşıyor. Üniversite boyunca verilen ödevleri ve makaleleri zamanında ve kendi başına yapmak yine önerilerim arasında. Bu, iş hayatına atıldığımızda, çalıştığımız yere ve kendimize bir şeyler katabilmek adına önem atfetmektedir.


  • Elif Nur Kuralay
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği(İngilizce) Lisans Programı (2017), Belbim - Elektrik ve Elektronik Mühendisi
    2011 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Elektrik- Elektronik Mühendisliği (İngilizce) bölümüne başladım. Ben ve diğer sınıf arkadaşlarım bu bölümün ilk öğrencileriydik. O zamanlar Üsküdar’da bulunan kampüsümüzde İngilizce hazırlığı tamamladıktan sonra Küçükyalı’da bölüm derslerine giriş yaptım. Gerek bölümün zorluğu gerekse öğrenim dilinin İngilizce olması bir hayli zorlasa da bu süreci okulumuzun ve hocalarımızın desteğiyle tamamladık. Dersten sonra kalıp çalışabileceğimiz laboratuvarlarımızın, kütüphanelerimizin olması ve en önemlisi derste anlayamadığımız kısımları tekrar anlatmak için hocalarımızın okulda bulunması bizler için büyük şanstı. Hafta sonları çoğunluğu yabancı olan hocalarla seçmeli dil dersleri ayrıca hem eğitici hem de keyifliydi. Dil derslerimiz Sütlüce kampüsünde veriliyordu. O kampüsümüz daha yeni olduğu için daha geniş ve kullanışlı bir kütüphaneye sahipti. 7/24 açık kısmında istediğimiz zaman kalıp ödevlerimizi yapabilir ya da sınavlara çalışabilirdik arkadaşlarımızla. Mezun olduktan sonra Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş’de işe başladım ve dört senedir burada çalışmaya devam etmekteyim. Bana tekrar öğrenci olsan neleri farklı yapardın diye sorarsanız size ders çalışmanın yanında daha sosyal bir öğrenci olmak isterdim derim. Bu düşünceyle beraber hem okulu hem de öğrenci olmayı özlediğim için geçen sene yine üniversitemizde bulunan Medya ve İletişim bölümünde tezli yüksek lisans yapmaya başladım. Bu bölümde de çok kaliteli ve yardımsever hocalarımızla beraber, derslerimiz yarı online, yarı yüz yüze olmak üzere devam ediyor. Okulumuzun öğrenci kulüpleri, kişisel gelişim eğitimleri, etkinlikleri mevcut. Sadece ders odaklı olmayıp okulun imkanları kapsamında, kendinizi her anlamda geliştirmenizi tavsiye ederim.


  • Emre İlkadlı
    İlkem Hukuk ve Danışmanlık - Kurucu Avukat
    “Büyük balık küçük balığı yer dönemi bitti. Artık hızlı balık, yavaş balığı yer dönemi başladı.” Bu söz İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne ilk geldiğimde rahmetli İTO Başkanı Sn. İbrahim ÇAĞLAR’a aittir. Bu cümleyi oryantasyon konuşmasında İTO gibi büyük bir kurumun başkanından ilk duyduğumda ne kadar vizyon sahibi bir okula geldiğimi direk anlamıştım. Ben İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Av. Emre İLKADLI olarak sizlere özellikle hukuk bölümünde okulumuzu tereddütsüz tercih edebileceğinizi söyleyebilirim. Okuldaki hocaların inanılmaz kariyerlere sahip olmaları, günlerinin büyük bir çoğunluğunu okulda geçirip kolayca erişilebilir olmalarının avantajını zamanla anlayacaksınızdır. Okulun özellikle benim eğitim aldığım Sütlüce Kampüsü’nün merkezi bir yerde olması İstanbul gibi bir şehirde oldukça avantaj. Kampüsümüz diğer bazı üniversitelere kıyasla çok büyük olmasa da, kütüphanesinde, kafelerinde konforlu vakit geçirip arkadaşlarınızla daha samimi bir dostluk kurma imkanına sahip olabilirsiniz. Okulumuzun bence en büyük artısı İstanbul Ticaret Odası destekli olması diyebilirim. Sonuçta hepimizin üniversiteye giderken en büyük ve ilk amacı güzel bir meslek ve sonrasında da iyi bir işe sahip olmaktır. Okulun Kariyer Planlama Merkezi bence üniversiteler içerisinde açık ara en iyisi. Kariyer Planlama Merkezi, Üniversite yıllarımda girişimciliğe atılmış biri olarak birçok iş adamıyla, yatırımcıyla görüşme, projemizi fuarlarda tanıtma, medyada boy gösterme şansını bize verdiği için her zaman teşekkürü bir borç bilirim. Okulda zamanında kulüp başkanlığı yapmış biri olarak kulüplerin çok güzel aktiviteler düzenlediğini, en önemlisi okulun bu projeleri çok ciddi desteklemesi de üniversitemizde gördüğüm en güzel avantajlardandı. Genel olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kaliteli hocalardan eğitim aldığım için, girişimciliğe o yıllarda atılıp okulum bana destek sağladığı için kulüp faaliyetleri ve okulun kendi düzenlediği etkinliklerle de sosyal hayatıma renk kattığı için bugün bile geçmişe dönüp baktığımda okulumu gayet güzel anıyorum.


  • Edanur Varol
    Endüstriyel Tasarım Lisans Programı (2020), Aksoy Çözüm Yazılım - Oyun Tasarımcısı
    İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Endüstriyel Tasarım bölümü uygulamalı ders içeriği ile iş hayatınızda kullanacağınız birçok beceriyi kazanmanızı sağlıyor. Eğitim aldığım hocalarımın mesleki tecrübelerinden öğrendiklerimi, iş hayatımda her zaman bir ders niteliğinde görerek kariyerimde ilerlemeye çalışıyorum. Uygulamalı ve teorik derslerin içeriği sayesinde üniversiteye başladığım ilk günden, mezun olduğum güne kadar tasarımcı kimliğimin temelleri oluştu. Eğitim hayatım boyunca yaptığım stajlar iş hayatında birçok kariyer fırsatının kapılarını araladı. Okulumuzun Kariyer Merkezi sayesinde Türkiye’nin büyük e-ticaret sitelerinden birinde uzun dönem gönüllü stajyer olarak çalıştım. Hangi alanda ilerlemek istediğimi keşfettim ve burada öğrendiklerim ilk iş deneyimim de bana referans oldu. Tekrar lisans öğrencisi olsaydım hocalarımdan öğreneceğim bir kelimenin bile önemini bilerek eğitim hayatıma devam eder ve Kariyer Merkezinin imkanlarından daha çok faydalanmaya, sergilere, workshoplara ve konferanslarda daha aktif olmaya çalışırdım. Yeni meslektaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.  


  • Hilal Aydın
    Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı (2017), Medipol Mega Üniversite Hastanesi - İşe Alım Uzmanı
    2013-2017 yıllarında lisans eğitimimi İstanbul Ticaret Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde tamamladım. Şuan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında tezli yüksek lisansım devam ediyor. İş bulma odaklı bir bölüm seçmekten ziyade, ilgi alanım olan ve araştırmayı sevdiğim bir alanda ilerlemek istediğim için okumuş olduğum bölümü tercih ettim. Öğrencilik yıllarımı, oldukça verimli bir şekilde geçirmek için okulumun sunduğu tüm fırsatlardan yararlandım diyebilirim. Bu bilincin oluşması ilk iki yılımdan sonra olsa da, kalan yıllarımda kendimi geliştirebilmek ve üniversitemden dolu dolu ayrılmak için birçok hocamdan fikir desteği aldım.  Kendime çizmiş olduğum yolda ilerlemem ilk olarak öğrenim gördüğüm süreç içerisinde okulumun sunduğu ek bir yabancı dil olan İspanyolca eğitimi alarak oldu. Sadece İspanyolca değil, diğer tüm dünya dillerinde de başlangıç seviyesinde başlayıp ileri düzeye getirebilecek dil eğitimleri mevcuttu. Bu vesileyle, zaten almış olduğumuz İngilizce derslerine ek olarak, mezuniyet sürecimde artı bir dil daha öğrenerek ayrılmış oldum. Sadece dil eğitimi değil, sunduğu staj imkânları ile de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bir öğrenci hayatına oldukça katkı sağladığı düşüncesindeyim. Yalnızca okuduğum bölüm ile ilgili bir staj yapma zorunluluğum olmadığından (hatta okuduğum bölümün staj zorunluluğu dahi yok), kendimi alanımda geliştirdiğim süreç içinde aynı zamanda farklı bir alanda da yetkinlik kazanabilmek adına Kariyer Merkezi’ne giderek uygun yerlere başvurularda bulundum. Bu süreçte haftanın belli günlerinde SETA Vakfı’nda da stajyer olarak alanımla ilgili araştırmalar yapıyordum. İlk olarak İstanbul Ticaret Odası’nda stajımı yapmamla çalışma hayatında aktif olmaya başladım. İTO ciddi bağlantılar kurmama yardımcı oldu ve burada tanıştığım yöneticilerin desteklerini sıklıkla hissettim. Böylelikle hem network hem de referans açısından artık bir çevre oluşturmaya başlamıştım. Yine staj başvurularıma olumlu geri dönüşler aldığım yerler arasından Ayaydın Miroglio | İpekyol ‘u tercih etmem ile İnsan Kaynakları serüvenim başlamış oldu. Burada uzmanlarımdan ve yöneticimden aldığım eğitim, kişisel olarak kendimi şekillendirmemi sağladı ve bana farklı bir yol oldu. İnsan Kaynakları ilgi duyduğum ve aktif olmayı sevdiğim bir alandı. Stajım biter bitmez, mezuniyetimin hemen ardından Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi’nde İşe Alım Uzman Yardımcısı olarak göreve başladım ve 5 yıl kadar Medipolitan bünyesinde yer aldığım görevimden İşe Alım Uzmanı olarak sağlık sorunları nedeniyle bir kaç ay önce ayrılmak durumunda kaldım. İş arama sürecim hiç olmadı bile diyebilirim, çünkü mezun olur olmaz kendimi kurumsal bir dünya içerisinde buldum ve bunda da yaptığım stajların, oluşturduğum çevrenin, bıraktığım izlenimlerin çok etkisi oldu. Okuduğum bölüm ile yaptığım işi duyan herkes çok şaşırıyordu. Çünkü öyle bir algı var ki sadece okuduğumu bölümle ilgili çalışabileceğimize dair, imkânsız olarak düşünülüyordu. Böyle bir düşüncenin yanlış olduğu kanısındayım. Kariyer Merkezi’ne gittiğimde bildiğim tek şey öğrencilik yıllarımı doya doya geçirmek istediğim ve mezuniyetimden sonra ‘tercihen deneyimli personel’ ilanlarına karşı bilgi birikimimin olması istediğimdi. Önüme kendimi sıfırdan başlayıp geliştirebileceğim birçok staj imkânı çıkmıştı. Oradaki hocalarım ile beraber bana en uygun olabileceğini düşündüğümüz bir alana yönelmem kariyerimi fazlasıyla etkiledi. Bu yola henüz daha yeni başlayacak genç arkadaşlarıma, hayatımda önemli bir yere sahip olan İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine tavsiyem hiçbir şeyin önümüze altın tepside serilmeyeceği, bazı şeylere ulaşmak için bizlerin çabalaması gerektiğidir. Okuduğunuz bölüm geniş yelpazeye sahip bir bölümse, kafanız mezuniyete yaklaştıkça daha da çok karışacaktır. Çünkü iş dünyası hem işi, hem de kendinizi öğrendiğiniz, düşe kalka büyüyeceğiniz çok farklı ve çok büyük bir alan. Okul yıllarınızı alabildiğiniz her bilgiyi alarak ve fırsatlardan yararlanarak geçirmeye bakın derim.


  • Aybike Kaçalin Meteoğlu
    Medya ve İletişim Lisans Programı (2011), Influencer - @aybikemmteoglu
    2006-2011 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde eğitim gördüm. Üniversiteye girmeden önce yaptığım araştırmalar bölümde okurken beni hiç yanıltmadı. Mesleki hayatıma kattıkları ve ileri görüşlü eğitimi beni hayalini kuramadığım tecrübelere sürükledi. Ben okurken henüz adı bile olmayan sosyal medya hayatına, dijital haberciliğe, yeni nesil haberleşmeye bizi hazırladı. Aynı zamanda okulda okurken bize çalışma imkanları, staj imkanları sundu. Ben hem bölümde okuyor, hem öğrenci asistanlığı yapıyor, hem de İstanbul Ticaret Odasının organizasyonlarında kendimi geliştirme imkanı buluyordum. Ayrıca gerek öğretmenlerimizle gerek okulumuzun hazırladığı olanaklarla okul dışında da her gün mesleki hayata dair biraz daha bilgi ediniyordum. Mezun olduğumda işim hazırdı. Ayrıca ben okurken henüz meslek olmayan ama yaptığım influencerlık için tek kaynağın okulumda gördüklerim olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. Bir süre ara verdiğim işime üç çocuğumu büyüttükten sonra dönmek için can atıyorum. Kim bilir belki de üniversitede yeniden karşılaşabiliriz. İstanbul Ticaret Üniversitesinde okumak bir ayrıcalıktır.

Psikoloji Bölüm Mezunumuz Neslihan Sayraç

Bankacılık ve Finans Bölüm Mezunumuz Nergis Gündoğdu

D-Smart Abone Tutundurma Yönetimi ve Gelir Yönetimi Departmanı Ekip Müdürü Emir Obalı

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Mezunumuz Gizem Karaca

Matematik Bölüm Mezunumuz Hulde Tanrıverdi

İstatistik Bölüm Mezunumuz Hasan Özbay

Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Begüm Öner

Purdue University Öğretim Üyesi Serdar Türedi

Medya ve İletişim Bölüm Mezunumuz Enes Abanos

Sony İş Geliştirme Müdürü Başak Gizem Çalışkan

SAS Institute Danışmanlık Birim Müdürü Onuralp Öztürk

Hepsini gör

Hemen Paylaş