Mekatronik Mühendisliği öğrencilerimizin kurduğu Anadolu Roket Takımı, Teknofest Roket Yarışması’nda alçak irtifa kategorisinde TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.
Ticaret TTO
Bilgiden Teknolojiye, Teknolojiden Ticarete
2016 yılında temelleri atılan İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Teknoloji Transfer Ofisinin Kurulması” projesi ile faaliyetlerine hız kazandırmıştır.
Teknoloji Transfer Ofisimiz, Tanıtım ve Bilgilendirme, Proje Destek, Üniversite-Sanayi İş Birliği, Fikir ve Sınai Mülkiyet Hakları, Girişimcilik ve şirketleşme birimlerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Birimlerde yürüttüğümüz faaliyetlerimizle akademisyenlere, öğrencilere, araştırmacılara, şirketlere, girişimcilere ve girişimci adaylarına teknoloji transfer hizmetleri sunmakta olup, kişi ve kurumlarla üniversitemiz arasında köprü görevi görmekteyiz.
Amacımız, ülkemize daha çok girişimci kazandırmak, bu sayede yeni fabrikalar kurdurtarak yeni istihdam alanları yaratılmasına önayak olmak, ithalatın yerine bu vesileyle yerli malı kullanımını arttırmak ve de AR/GE ve İNOVASYON bazlı yeni projelerin hayata geçmesiyle patenti bu ülke gençlerine ait markalar yaratmaktır.
Girişimci öğrencilerimizi henüz fikir düzeyinde bile olsa o fikri projeye dönüştürmek için KULUÇKA MERKEZİMİZE davet ediyoruz.
KULUÇKA MERKEZLERİMİZDE kırtasiye, ekipman, eğitim, koçluk, mentörlük ve danışmanlık gibi gerekli tüm destekleri sağlıyor, onlara daha da ötesi bu yolun sonundaki hedef olan kendi şirketlerini kurmalarına destek oluyoruz.
HAYDİ GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİLERİMİZ, TİCARET TTO KULUÇKA MERKEZİ’mize.
120 öğrencimiz 74 projeyle bu festival kapsamındaki proje yarışmasına başvuru yaptılar.
50 Mimarlık ve mühendislik projesiyle 24 sosyal bilimler projesi birbiriyle yarıştı. Akademisyenlerden oluşan jüri üyelerimiz projelerin sunumlarını dinlediler, son derece objektif karar verdiler. Nihayetinde 27 proje finale kaldı. Öğrencilerimizin de huzurunda proje sahipleri kendilerine tanınan süre çerçevesinde projelerini anlattılar.
Ve nihayetinde bu projeler arasında Sosyal Bilimler alanında 5’i ödüle değer görüldü. 2 proje de ayrıca Rektörlük Teşvik Ödülü aldı.
Mimarlık ve Mühendislik alanında 5 proje ödül, 3 proje de Rektörlük Teşvik Ödülü aldı.
Yani finale kalan 27 projenin 15’i ödüllendirilmiş oldu.
Uygulama Araştırma Merkezi
15 Uygulama ve Araştırma Merkezlerine de sahip olan Üniversitemiz öğrencilerin sadece lisans değil lisansüstü akademik çalışmalarına da katkı sağlamaktadır.
Türkiye’nin İnovasyon Merkezi
TEKNOPARK
Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın hemen yanında, yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığında kurulmuş 300 firma 5000 AR-Ge çalışanına sahip bir teknoloji geliştirme bölgesidir. Başta Mühendislik Fakültesi öğrencileri olmak üzere öğrencilerimiz, ortağı olduğumuz Teknopark İstanbul’da önce staj sonra gösterdikleri başarıya göre Part-time istihdam edilir.
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, yenilikçi iş fikrine sahip girişimcileri (Startup’ları) destekleyen multi-fonksiyonel girişimcilik merkezidir. BTM sektör ayrımı yapmaksızın tüm yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin başvurularını kabul etmekte ve ticarileştirmeye çalışmaktadır. BTM; hızlandırma programları, ön kuluçka, kuluçka, post kuluçka mekanizmaları ve bünyesinde barındırdığı yatırım olanakları ile Startup’ların hayallerine ortak olmakta ve sektör dikeyinde geliştirdiği programlar vasıtasıyla çözüm odaklı destekler sunmaktadır. Girişimciler 12 haftalık ‘Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı’ programları ile eğitim, seminer, söyleşi, atölye çalışmaları, bire bir danışmanlık, mentorluk destekleri gibi hizmetlerden faydalanmaktadır. 12 hafta süren Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı sonrasında tüm süreçleri başarı ile tamamlayan BTM girişimcileri, BTM Sahne – Yatırımcı Girişimci Buluşması (Demo Günü) etkinliğinde sahneye çıkarak, iş modellerini ve finansal argümanlarını yatırımcılara anlatmaktadırlar. BTM, İTO’nun sağladığı 400.000 üye yatırımcı ve yaklaşık 900 mentörü ile ticarileştirme sürecini güçlendirmektedir.
YAPKO
Yayın Araştırma ve Proje Koordinasyon Kurulu (YAPKO), akademisyen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına önemli maddi katkılar sağlıyor. Üniversiteyle aynı yıl kurulan YAPKO’ya başvuran akademisyen ve öğrenciler, ürettikleri projeler uygulanabilir bulunduğu takdirde destekleniyor. 2015-2016 yılında öğrenciler tarafından geliştirilen ve YAPKO tarafından onaylanan 4 önemli proje, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin gururu oldu.