Elektrik-Elektronik Mühendisliği, temel mühendislik dallarından biridir. Bu mühendislik ve bilim dalı insanların elektrik enerjisini günlük hayatta kullanmaya başlamasıyla oluşmuş ve elektrik enerjisinin kullanım alanı gelişen teknolojiyle arttıkça elektrik-elektronik mühendisliği vazgeçilmez bir meslek ve bilim dalı olmuştur.
-
-
-
Prof. Dr. Serhan YARKAN
Elektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce)Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü -
-
-
-
-
Elektrik – elektronik akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımı ile ilgili eğitim ve araştırma yapan bir mühendislik dalıdır. Bu programdan mezun olanlar; elektromagnetik kuramları; uydu anten tasarımı; temel elektrik devre çözümleme yöntemleri, elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapım ve işletimine yönelik çalışma yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptirler. Gelişen teknoloji ile birlikte geniş bir çalışma alanına ve iş olanağına sahiptirler.
Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü %100 İngilizce eğitim veren bir bölüm olduğundan öğrencilerin iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olması gerekmektedir. Yabancı dil hazırlık sınıfı zorunlu olmalıdır. İngilizce yeterlilik sınavında gerekli başarıyı sağlayan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olabilirler
Bölüm ve üniversite web sayfasından erişilebilir.
Mesleğin gerektirdiği özel bir kıyafet ve donanım yoktur. Temel iş güvenliği ile ilgili atölye çalışmalarında koruyucu ekipman kullanılmaktadır.
Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar,
Elektrik – Elektronik Mühendisliği ders uygulamalarında çok cuzi miktarda öğrenci projelerinde elektronik geliştirme kartları ve hobi elektroniği olarak tanımlanabilecek malzemeleri öğrenciler isteklerine göre kendileri temin etmektedirler, bu konuda isteyen öğrenciler okuldaki imkanları ve kartları da ücretsiz olarak kullanabilmektedirler.
Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Neden Tercih Edilmeli?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, elektrik, elektronik, bilgisayar, telekomünikasyon sistemleri ve ilgili endüstriyel alanların mühendislik sorunları ve ihtiyaçları ile ilgilenir. Bu mühendislik dalı, öğrencilere güç üretimi, iletimi ve dağıtımı, güç elektroniği, elektrik makineleri, kontrol sistemleri, haberleşme, sinyal ve görüntü işleme, mikro işlemciler, mikro elektronik gibi temel alanlarda bilgi ve beceri kazandırır. Bu mühendislik dalı genellikle elektrik ve elektronik aygıtların ve bileşenlerinin tasarımı ve üretiminin yanı sıra, bunların karmaşık sistemlere entegre edilmesine odaklanır. Elektrik ve Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörler başta olmak üzere havacılık, enerji, bilişim, sağlık ve otomasyon gibi muhtelif endüstriyel alanlarda tasarım mühendisi, proje mühendisi, kalite kontrol mühendisi, yazılım mühendisi, araştırma ve geliştirme mühendisi, sistem tasarım mühendisi, saha mühendisi, test mühendisi ve satış mühendisi unvanları ile çalışabileceği gibi, kendi firmaları da kurup bu alanlardan birinde faaliyet gösterebilirler. Ayrıca, lisansüstü eğitimler alarak akademik kariyer yapabilirler.
Prof. Dr. Fatih Üstüner
Bölüm Başkanı
fustuner@ticaret.edu.tr
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm
Tanıtım Programı
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Hakkında Bilgi Verir Misiniz?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Neden Tercih Edilmeli?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden
Mezun Olunca İş İmkanları Nelerdir?
TİCARET’in elektrikli aracına
TEKNOFEST’te büyük ilgi
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ürettiği ikinci elektrikli otomobil olan T-Elektro, TEKNOFEST İSTANBUL’da en çok ilgi gösterilen elektrikli araçlardan biri oldu. TÜBİTAK’IN Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları programı için üretilen T-Elektro’yu binlerce ziyaretçinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil de inceledi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, ikinci elektrikli otomobili olan T-Elektro’yu tamamlayıp görücüye çıkardı. Tasarımı ve üretiminde Mekatronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinden 25 öğrencinin çalıştığı T-Elektro, TEKNOFEST İSTANBUL’da da sergilendi.